home > Heeft de baby door wanneer u boos bent?

hoe goed snapt de baby lichaamstaal

Als uw kind rond de 15 maanden is gaat hij proberen de sociale wereld om hem heen te begrijpen. Het kind zal dan nog niet praten, maar pikt wel de visuele en sociale signalen op.

Dat werd uit een experiment  van de universiteit van Washington duidelijk, het experiment ging als volgt: de 15 maanden oude kindjes zaten bij hun ouders opschoot. Dan kwam er een vriendelijke vrouw binnen die diverse soorten speelgoed liet zien, de kinderen werden snel enthousiast. Vervolgens kwam er een chagrijnige vrouw binnen, die reageerde onvriendelijk en boos op de eerst vrouw. Vervolgens werd er dan aan de kinderen werd gevraagd of ze met het speelgoed wilden spelen, als de chagrijnige vrouw hun aankeek duurde het langer dat ze gingen spelen met het speelgoed dan wanneer de chagrijnige vrouw hun niet aankeek of als ze uit de kamer weg was.

Van te voren werd aan de ouders gevraagd of ze een vragenlijst wilden invullen over de impulsiviteit van hun kleine. Als uit de vragenlijst bleek dat het kind impulsief is, dan twijfelde hij minder lang over het pakken van het speelgoed dan een kind wat niet of minder impulsief is.

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: